O nama

„Kuhinje sveta“ je privredno-turistička manifestacija koja okuplja međunarodne kompanije, ambasade, proizvođače posuđa vrhunskog kvaliteta i ekskluzivne opreme za pripremu i serviranje hrane. Na svojevrstan način, Festival predstavlja lepotu i raznovrsnih ukusa iz celog sveta i tako, upotpunjuje i gastronomsko-turističku ponudu grada Beograda i Republike Srbije.

Prethodna 4 festivala okupila su više od 250 izlačaga iz 30 zemalja sveta – Irana, Indonezije, Maroka, Vijetnama, Tajlanda, Slovenije, Švedske, Turske, Pakistana, Makedonije, Grčke, proizvođače sireva iz Francuske, proizvođači tradicionalnih argentinskih slatkiša, španskih čokolada, tajlandskog sladoleda, kuvari iz Brazila, Indije, s Novog Zelanda.

Transparentnost ovakvog događaja utiče na bolju promociju preduzetništva, lokalnih proizvoda, zemlje, bolju vidljivost proizvoda, bolje povezivanje s trgovcima, distributerima, kupcima i naravno na unapređenje regionalne saradnje sa drugim zemljama, bolju turističku ponudu grada Beograda i Republike Srbije.

Našu medijsku podršku čini više od 50 medija u Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji, Republici Srpskoj, Italiji, Bosni i Hercegovini.

sr_RSSerbian